leiderschap toekomst

VISIE

Hoe we denken over leiderschap

Volgens Breinleiderschap hebben leidinggevenden veel invloed op het leren en ontwikkelen van anderen in een team of organisatie. In de onzekere en complexe VUCA-wereld wordt van leidinggevenden verwacht dat zij veerkrachtig zijn, snel kunnen schakelen, mensen verbinden en verschillen overbruggen. Inzicht in eigen gedrag, zichzelf blijvend ontwikkelen en dat samen met anderen is daarmee cruciaal geworden. Neurowetenschappelijke kennis geeft inzicht hoe ons sociale brein is geƫvolueerd en wat haar mogelijkheden en beperkingen zijn. Deze breinkennis geeft ons zicht op toepassingen in het werk van leidinggevenden. De werking van ons brein is in onze ogen cruciaal voor leidinggevenden. Weten hoe dit bij jezelf werkt en wat het effect van jouw gedrag betekent voor anderen staat daarin voorop. Wij noemen dit breinleiderschap! Breinleiderschap richt zich op 3 pijlers: het creƫren van een veilige werkomgeving waardoor medewerkers vertrouwen ervaren om te leren, het herkennen en doorbreken van eigen patronen waardoor het effect van spiegelneuronen wordt vergroot en ten derde het ontwikkelen van de growth mindset waardoor ruimte ontstaat voor continue verbetering en ontwikkeling. Deze 3 pijlers passen wij toe op individueel-, team- en organisatieniveau. Breinleiderschap ondersteunt uw leidinggevenden in het vergroten van hun impact. Meer effect in minder tijd met meer plezier.

Persoonlijk

We willen jou en je organisatie werkelijk leren kennen. En omgekeerd mag je ons ook het hemd van het lijf van vragen. We geloven dat vanuit een persoonlijk contact de mooiste creaties ontstaan.

Betrokken

We voelen ons verantwoordelijk voor de opdracht die ons gegund is. We kijken verder dan die opdracht omdat het lange termijn resultaat voor ons echt telt. Als we vinden dat een opdracht niet bij ons past of dat het klaar is, zullen we dat vanuit betrokkenheid helder communiceren.

Ervaren

Je haalt met ons meer dan 50 jaar ervaring in het bedrijfsleven en onderwijs in huis. We weten en kunnen niet alles, echter we zijn professionele allrounders die vertrouwd zijn met complexe vraagstukken.

Humor

Voor ons is het glas altijd half vol. Gebakken lucht is niet aan ons besteed, maar met enige luchtigheid kijken naar zaken, onszelf op de korrel nemen en als het nodig is ook jou als klant, zorgt voor een gezond, kritische en uitnodigende leeromgeving.