Coaching en begeleiden van leidinggevenden

Binnen onze programma’s wordt er individuele coaching op de werkplek georganiseerd. De coaching kan ook apart aangeboden worden.

Over Afra Schipper
Afra is interim-manager, adviseur en procesbegeleider. Ze heeft 20 jaar ervaring in het vak van leren, waarvan 7 jaar in de rol van leidinggevende in het bedrijfsleven. Haar favoriete thema’s zijn: leiderschap en talentmanagement. Haar ervaring in de procesindustrie en in de recycling maakt dat ze scherp is op doel, bedoeling en effectiviteit. Het moet gewoon werken. Afra werkt als interim HRD manager, begeleidt teams en groepen in leiderschapstrajecten, coacht leidinggevenden en creëert events met als doel mensen en ideeën te verbinden, inhoud te bieden of inspiratie. Afra is opgeleid in procesbegeleiding, is geaccrediteerd Insights practicioner en schrijft een boek over de kracht van vragenstellen voor leiders.

Leiderschap voor mij
Terugkijkend op mijn jaren als leidinggevende, heb ik vooral geleerd dat jezelf kennen de basis vormt. Weten wie je bent, waarom je doet wat je doet, wat jouw stijl is en hoe dat in interactie met anderen daardoor soms even niet werkt of juist wel en hoe het beter kan. Ik heb mijn weg gevonden in het balanceren tussen organisatie- team en individueel belang.  Er waren veel momenten waarop ik me krachtig voelde omdat ik mijn team zag ontwikkelen, resultaten kon boeken, werkelijk iets kon toevoegen, ik de moed vond om ergens voor te staan. Er waren ook momenten waarop het niet lukte wat ik voor ogen had, ik me kwetsbaar voelde, ik twijfelde. In mijn rol als begeleider van leiders herken ik deze momenten en ondersteun bij het reflecteren erop om het vervolgens ‘werkbaar’ te krijgen.

Coaching en begeleiden van leidinggevenden