De Power woman & Happy Box

Deze keer een verhaal over de power woman. Al een tijd geef ik presentaties over mindsets. Ik ben een fan van Carol Dweck. Als er iets is waarmee je organisaties in beweging zet dan is het met haar gedachtegoed over de Fixed en Growth mindset. De gedachte dat fouten maken mag en dat het ook op het proces gaat en niet altijd alleen over het resultaat kan een hele organisatie in beweging brengen.

Positieve focus

Meestal combineer ik het met het aanbrengen van een positieve focus. Dit kun je projecteren op anderen maar je kunt er natuurlijk ook jezelf mee oppeppen. Als je het niet meer zit zitten of als je je voorbereid op een moeilijk gesprek. Dit zijn allemaal moment waarop je wel wat positiviteit kan gebruiken. Mijn tips daarbij zijn simpel en effectief. Start met de power woman van Amy Cudy.

powerwoman

De power woman stand

Sta 2 minuten in de power woman stand en dat zorgt ervoor dat je cortisol niveau daalt en je testosteron stijgt. Haar onderzoek over low en high power poses is heel praktisch en geeft aan dat je jezelf kunt oppeppen door regelmatig een high powerpose aan te nemen.

Happy box

Heb je hieraan niet genoeg dan adviseer ik mensen om een happy (in)box te creëren.  Je inbox opruimen was nog nooit zo leuk. Elke mail waarvan je een warm gevoel kreeg (en echt dat overkomt iedereen) bewaar je in je speciale happy box. Zit je er dan even doorheen, lees dan al die complimenten en warme mailtjes nog eens door. Hoe kun je dan nog negatief blijven? Als iedereen dat zou doen zou de werkplek er een stuk leuker uitzien. Echter je hoeft niet te wachten op iedereen. Een happy box creëren is evenals de power woman pose een activiteit die je vooral voor jezelf doet en geloof me: het kost niets en werkt echt!