mindset

Fouten maken als manier om toekomstbestendig te worden- groeimindset

Waarom is een groeimindset relevant? We leven in een zogenaamde vuca wereld, alles gaat sneller, is meer onzeker.  Door technologische ontwikkelingen verdwijnen sommige zaken heel snel om vervolgens vervangen te worden door nieuwe concepten. Wat er was komt niet meer terug. Denk maar aan fotorolletjes of videobanden.

Groeimindset

Wat ons helpt om hier tegenwicht aan te bieden is te leren denken vanuit een groeimindset. Dat is een lerende houding waarbij je vaak nieuwe dingen probeert.  Je gelooft dat je door veel oefenen steeds beter kan worden. De wijze waarop mensen met een dergelijke mindset  omgaan met fouten, geeft vertrouwen dat we het leven in die snel veranderende wereld goed blijven aan kunnen.

Het grote verschil zit hem in het bijstellen. Bij mensen met een groeimindset gebeurt het bijstellen in en tijdens het werk. Mensen met een fixed minste vinden hun project of werk al af waardoor er helemaal opnieuw begonnen moet worden. Volgens ons staat werkleren centraal. Leren in en van het werk. Leren in het werk kan alleen als er in de organisatie ruimte voor is. Die ruimte is noodzakelijk om voorbereid te zijn op de toekomst die altijd sneller komt dan je denkt!

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken